Opick feat Fira FLO – Andai Waktu Memanggil


Siti Safira Mustika

Opick & Peserta FLO

 

Kali ni Abawan nak share sebuah lagu dari Opick. Lagu Andai waktu memanggil dinyanyikan secara berduet dengan Siti Safira Mustika atau Fira FLO. Fira merupakan juara remaja Festival Lagu Opick. Fira dilahirkan pada 26 November 1994. Lagu ini mengingatkan kita supaya perlu bersegera memohon keampunan sekiranya dahulu kita pernah terleka membuat kesilapan. Kerana kita tidak tahu waktu bila ajal akan datang memanggil untuk meninggalkan mimpi di dunia ini. Dengarkan.

Ya Rabbi beri kami
Cahaya penerang digelapnya hati
Jauh sudah langkah kaki
Lewati jutaan detik tak kembali

Ilahi ampuni kami
Dosa-dosa mewarnai diri
Hati lupa kadang terlena
Mimpi dunia menggoda sang jiwa

[*]
Andai waktu memanggilku
Berharap tersenyum di akhir masaku
Maafkanlah ampuni diriku
Hati ‘kan memohon di kemahaan-Mu

[**]
Tangan ini hati ini
Hari-hari berlalu ‘kan jadi saksi-Mu
Dan tak bisa ku sembunyi
Suka duka nestapa tiada hati bisa berdusta

Back to [*]

Back to [**] 2x

Advertisements

Wifi Coverage di Terminal Bersepadu Selatan (TBS)


Sekarang ni Abawan ada kat TBS. Nak ke Melaka. Sambil tunggu bas tu try la wifi kat sini. Guna “TBS@HOTSPOT” Wahh!! terkezutnya Abawan bila tgk speed kat sini. Download & Upload hampir 1mb. Lajunyerr…
Speed wifi di Terminal Bersepadu Selatan

JAdi untuk sesapa nak ke TBS ni. Baik bwk laptop…

Tapi ada satu jer yg tak kena. Kenapa masih tak boleh semak jadual perjalanan bas di TBS. Mungkin mereka belum update website kot. Sepatutnya dah boleh semak kat sini.. http://www.tbsbts.com.my

Harap cepat-cepat la update.

Ust. Zulkifli Ahmad – Valentine vs Maulidur Rasul


Ustaz Zulkifli Ahmad

Walaupun sambutan Maulidur rasul dah lepas, namun Abawan nak share juga ceramah dari ustaz zul ni. Kali ni ustaz byk menyentuh sejarah St. Valentino. Dengarkan ceramah beliau.

Part 1 (30 minit)

Part 2 (25 minit)

Kasih, Rindu & Cinta ku pada Rasulullah


Bersempena dengan Maulidur Rasul yang akan kita sambut pada 15 Febuari 2011 ni (12 Rabiul Awal), Abawan galakan kita semua banyakkan berselawat ke atas baginda. At least dengarkan lagu yg mengingati Rasulullah. Kerana segala pengorbanan baginda terhadap kita mmg tidak ternilai harganya. Hayatilah lagu & lirik yg Abawan sajikan ini. Sebelum tu elok kita dgr ceramah dulu.

Ceramah Ust. Akil Hayy

Ceramah Ust. Azhar Idrus

Raihan

Siti Nurhaliza

Continue reading

Opick – Cahaya Hati


Lagu ni juga Abawan nak tujukan pada seorang sahabat yang baru selesai menjalani pembedahan rahim. Semoga tabah dgn setiap ujian-Nya. Ustaz pesan Biarlah kasih sayang kita kpd Allah melebihi dari kasih sayang kita pada mahkluk. Jadi Abawan sajikan zikir dalam lagu yang menyentuh perasaan. Agar hati kita sentiasa tenang apabila sering memuji Allah. Penyanyi adalah Opick dari Indonesia. Dan Abawan pun pernah cerita pasal dia sebelum ni.Ingat tak?. Jadi, dengarkanlah. (klik utk dgr – 4.07 minit)

Allah engkau dekat penuh kasih sayang
Takkan pernah engkau biarkan hamba-Mu menangis
Karna kemurahan-Mu
Karna kasih sayang-Mu

Hanya bila diri-Mu
Ingin nyatakan cinta
Pada jiwa yang rela dia kekasih-Mu
Kau yang selalu terjaga yang memberi segala Continue reading