Artis mula kembali kepada Islam


Ceramah online ini disampaikan oleh Ustaz Zulkifli Ahmad. Menceritakan sejarah Islam yang dahulunya amat asing, kemudian setelah kedatangan Rasullullah membawa perubahan besar kepada dunia sehinggakan 2/3 penduduk dunia beragama Islam. Kemudian akhir-akhir ini Islam kembali asing di mana penganutnya sukar menjalani hidup secara Islam syumul. Namun pada hari ini kelihatan Islam telah mula mahu berkembang kembali. Buktinya, artis Malaysia sudah berani utk berdakwah. Ustaz Zulkifli menceritakan sedikit kelebihan datuk kepada Bob Lokman yang disaksikan sendiri oleh Bob Lokman ketika beliau kanak-kanak.

Ustaz juga membawa satu kisah lawak doa qunut dalam youtube yg mengisahkan adik-beradik yg tidak mempunyai ilmu dlm solat subuh.

Marilah sama-sama kita hayati ceramah online ini dan jgn lupa utk menderma kepada Laman Mukmin (sekolah Tahfiz Kanak-Kanak) yg sedang diusahakan oleh ustaz. Artikel Laman Mukmin dalam berita harian <Klik Sini>. keterangan lanjut bolehlah hubungi 019-3238455 atau 019-9880721.

Part 1 (30 minit)

Part 2 (26 minit)

Lawak Doa Qunut yg Ustaz Maksudkan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: