Tiket online TBS (Terminal Bersepadu Selatan)


Abawan lihat Tbs semakin hari semakin ramai. Tambahan pula dekat-dekat nak cuti raya ni. 18 kaunter dibuka, semuanya kena beratur. Termasuk mesin layan diri tu. Jadi Abawan sarankan elok guna online jer. Tak perlu beratur. Syaratnya, tiket mesti dibeli sebelum 48 jam perjalanan.

Caranya:

1) Pergi ke https://eticketing.tbsbts.com.my

2) Login. Guna Id & Password. Kalau belum ada Id kena sign up dulu.

3) Pilih Tarikh & Distinasi perjalanan.

4) Pilih Masa Perjalanan

4) Pilih Seat.

5) Pilih payment. Boleh guna kredit kad.

6) Last skali dapatkan “Online Booking Code” 8 digit. Code ini perlu ditunjukkan kat kaunter OKU utk tukarkan tiket biasa, sebelum bas berlepas.

Selamat Balik Kampung!

26 Responses

  1. mcm mne nk pilih payment tiket TBS ONLINE ??
    N NAK TAW YG KITA NI DAH BOOKING

    • Lepas pilih seat tu, klik payment. Nanti masukkn detail kad kredit. Lepas habis dia akan bg resit tiket. Amik code boarding tu. Bwk kat kaunter tbs. Dpt tiket asal.

  2. mcm mana nak log in . dia hantar .( a popup blocker was detected.please off popup blocker before login)
    mcm mana nak off tu

  3. nak tukar code boarding tu dekat agent bus yg kita pilih atau ada kaunter khas?tq

  4. dah sampai TBS, mmg selesa dan memudahkan..tq

  5. mcm mana nak log in . dia hantar .( a popup blocker was detected.please off popup blocker before login)
    mcm mana nak off tu..peliklah

  6. kaunter oku dkt belah mne ye, sy xphm benau2 nih,

  7. ke bahau mmg takbley e

  8. if nak book tiket xsampai 24jam xbleh ke?
    book skrg utk ptg nti pnya pjlnan ke…
    bleh??

  9. klw byar meps cmne?

  10. kalau bayar guna webcash macam mana?

  11. server error pulak.. mcm mane nak beli tiket balik ni? beraya kt kl la jawap nye

  12. cimb click bleh guna x?

  13. Salam puan dan tuan..Tiket bas tujuan jb larkin dari tbs 14 hari bulan ini ada lagi tk ya?

  14. kalau nk guna cimb click or maybank2u x boleh ke ?

  15. server error pulak.. mcm mane nak beli tiket balik ni? beraya kt kl la jawap nye

  16. Selain kad kredit…debit kad tak boleh guna ke

  17. selalu pilih cara pembayaran meps tp lps mnunggu pemasa xblh buat pembayaran,blh ke guna debit kad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: